Inget SM för oss i år..

.. Men ska jag vara ärlig så är jag inte så besviken. Förut så hade jag verkligen stora förhoppningar till att komma till SM, för jag vet att Raudur har den kapaciten, men jag har tänkt igenom det här en extra gång nu och det kräver faktiskt mer än kapacitet för att utbilda en häst själv nästan från början och sedan första året som vuxen kvala till SM.
 
Det är nog som min mamma säger, jag har för höga krav på mig själv.
Kvalpoängen för vuxna till SM är 6.40(!) i både tölt och fyrgång. Det är inte låga poäng. Det vi har fått som max är 6.30 och det var tack vare den ökade tölten som belönades med 7.5 av alla domare. Dessutom så är arbetstempot i tölten inte säker än, vi pendlar mellan 5.5 och 6.0 där. Jag vet att kapaciteten finns för högre poäng där, men vi är helt enkelt inte där än.
 
Jag har märkt att det krävs så mycket mer av mig i ridningen nu när Raudur har blivit både flottare, men också starkare och tuffare. Jag måste hela tiden ha honom helt mellan mina hjälper; båda skänklarna och fram till handen. Det är en sak när vi är på banan hemma, där har det funkat helt nu sista veckan. Sedan så ska det ju funka ute på ovalbanan också, ett helt varv.
 
Som sagt, kapaciteten hos Raudur finns, men vi måste träna mer för att ta oss dit :)
 
Två rent utsagt usla bilder från sleipnirs nationella, printade från en film! Men kanske bättre än ingenting ;)
 
 
 
Sedan så har Raudur varit en riktig kaxmört sista veckorna, jag vet inte vad som har tagit åt honom! Han hingstar sig och töntar sig, haha! Knäppis..
 

Måste också tacka för alla fina kommentarer som jag får! Svarar inte på alla, men det betyder inte att jag inte blir glad varje gång jag ser dom :D

Kommentarer
Postat av: Linda

Huvudsak du är nöjd :)!!
Jag tycker han ser så jävla flott ut :O Nu har jag ju inte sett han i rörelse en bild säger ju inte allt.. men att titta på bilderna vill bara lätt skicka hästen till SM vad är problemet liksom ;)?
Sista bilden: WOW

2013-06-13 @ 16:41:32
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: therese

Gud vilket bra inlägg!! Precis sådär det är. Man vill till SM, helst igår. Varför inte förra veckan. MEN det krävs mer än man tror även om hästarna har kapaciteten. Det är inte LÄTT att rida lika bra på banan som hemma. Det är en konst. Det är heller inte lika "lätt" att rida aklass som bklass. Till SM kommer vi, även fast vi är vuxna :) Kanske inte bara i år.. men det kommer, tro mig :):) Han är himla fin din Raudur!

2013-06-15 @ 08:53:14
URL: http://thereseflodin.blogg.se
Postat av: Elinor

Det tar tid och man vill så himla mkt på en gång och att de ska gå så snabbt, men det är så himla mkt som ska klaffa hästen ska både vara flott och energisk och lyssna och göra allt på precis rätt ställe. Det är så mkt svårare än man kan tro och funkar det ena så funkar inte det andra :P Det kommer bli kanon när allt sitter, tycker han va jätte fin när jag såg er i norrköping :)

2013-08-31 @ 11:49:35
URL: http://raggsockornas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0