Skrittur

Tog en skrittur med Hektor idag. Han kändes bättre än sist och slappnade av riktigt fint bitvis. På vägen hem blev det däremot bråttom, det tyckte iallafall han ;) när jag försöker hindra honom från att springa så stressar han upp sig istället och spänner sig. Men genom böjning och flyttning så blev det iallafall bättre :)

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Jag står fast vid min åsikt, jag drar inte alla över en och samma kamm och det måste nog de flesta som går in i en diskussion förstå, men jag har mkt svårt att tro att alla hästar som sänks ses som positivt i allas ögon.

Visst det tar tid att lära känna sin nya häst och det tar sin tid att bygga upp och lära känna knapparna och visst huvudsak att hästen får mat och tak över huvudet, kärlek och omtanke.. men.. ändå.. en häst som inte rör sig lika harmoniskt och sprudlande längre ser jag det lite som att sänka hästen och när jag menar sänka hästen så menar jag inte att plåga hästen jag menar att den där dansen och det där extra glödet inte längre finns vilket är synd på en del hästar.

För jag anser att en häst som Totilas när han dansar så magiskt med Edward är han ju helt korrekt genomriden full av glädje och harmoni i hela kroppen, när det sedan försvinner med en annan ryttare så är det ju på ett sett tråkigt. Men som jag skrev till en annan, kanske den nya ryttaren får fram det där i Totilas som Edward gjorde.. men jag har en känsla av att hästen var som lyckligast med Edward, de byggde upp något från grunden tillsammans, något speciellt och de skiljdes ju ofrivilligt.

Jag drar inte alla över en och samma kamm men jag tycker det kan vara lite tråkigt med hästar som sänks.. jag vet en islandshäst som har 10 för en gångart och är den enda hästen i världen som har det.. den hästen har kommit till en ny ryttare som ja jag säger absolut inget mer, men liiite tragiskt på en sån häst.. men givet huvudsak den får mat, vatten och tak över huvudet helt klart.

2013-03-09 @ 14:29:56
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Linda

Sv: Jajamen :) Nej då men det kan lätt bli missförstånd det var liksom ingen fråga jag egentligen ville fördjupa mig i.

Okej på så vis, hoppas det går bättre och bättre i fortsättningen med honom :)

2013-03-12 @ 11:21:38
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Sanna - Islandshästblogg

Nu har min islandshästblogg blivit aktiv igen med ny header och nya bilder, synd bara att jag tappat alla läsare.
Därför vill jag att just du går du och kolla på min blogg och om den är intressant fortsätt läs! :)

2013-04-01 @ 00:01:18
URL: http://tautas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0