Nya blogg.se

Nu har även jag fått den nya versionen av blogg.se! Jag hoppas inte att det medför alltför många buggar, tror att det kommer bli lättare att blogga nu när jag kan skriva svar direkt under kommentarerna.
Vad tycker ni om nya blogg.se?

Fredag

Jag har världens piggaste unghäst, men jisses vad duktig han var idag!
Jag har börjat rida med bett inne på volten nu och idag provade jag Raudurs tredelade sprengerbett, har tidigare bara haft ett rakt bomber till Hektor. Bettet funkade super, han blev väldigt harmonisk och började suga mer på bettet.
Jag jobbade mest med framåt-halt i skritt för att bibehålla uppmärksamheten men tog även en galopp. Han har blivit mycket mjukare i sidorna nu efter att jag har jobbat med longering och sidförande (jobbat mycket med att flytta både framben och bakben).
På slutet tog jag trav och kunde göra små halvhalter när han gick mot galopp, det gick kanon! <3


Tio steg framåt, ett par steg bakåt!

Sista veckan har det verkligen inte gått bra med varken Raudur eller Hektor. Jag vet att det är sådant man måste ta ibland när man håller på med hästar, men ändå så blir jag så otroligt besviken när de inte gör det jag ber dem om.

Raudur har börjat gå emot bettet, precis så som han gjorde för ett par år sedan (!), han vill inte vinkla in bakbenen under sig utan de går som ett par stela pinnar, trippandes. Det bidrar till att han, som sagt, går emot bettet, blir tung i handen och reagerar slött på mina hjälper.
Jag har jobbat mycket med öppna, sluta, vänd igenom volt m.m och i förrgår så kände jag att allt bara släppte! Han rundade sig, fick in baken och gick hur fint som helst! Tänkte göra på samma sätt igår för att behålla känslan, men då var allt som bortblåst.. Fan!
Jag ska försöka rida ut lite mer den här veckan, klättra, skritta och galoppera. Ska dessutom vara noga med stretching och ha på liniment efter ridpassen. Det kan ju vara så att han är trött i bakbenen efter alla framsteg vi har gjort! Jag ska helt enkelt prova olika saker, för jag HATAR att bråka med min älskling!

Hektor har också gått ett steg bakåt. Han testar som sjutton och har fått för sig att ju snabbare man går desto bättre blir det. Han lyssnar inte på förhållningar som jag vet att han kan och jag kan inte rida ut på honom just nu för då drar han.
Sista dagarna har jag mest longerat honom för att han ska jobba rätt och inse att jag är ledaren, igår satt jag upp på volten och han skulle ju självklart dra på en gång.
Med mammas hjälp så gick jag tillbaka några steg i utbildningen. Hektor fick gå på en volt runt mamma och jag tränade på halt-framåt-halt-framåt. Så fort han inte lyssnade så fanns mamma på marken och kunde markera. Det gick faktiskt bra! :)
Ska fortsätta med mycket longering den här veckan, måste bygga upp ledarskapet!


Fredag

Som ni kanske ser så är jag inte så motiverad till att blogga just nu, känner att jag har "viktigare" och framförallt roligare saker för mig än att sitta vid datorn!
Tränar Hektor och Raudur för fullt och det går verkligen framåt.

Raudur fick vila en vecka efter SM och det känns som att han blev mycket fräshare på bara den korta tiden. Dagarna kring SM kändes han ganska trött i benen och det var kanske inte så konstigt med tanke på hur han har utvecklats bara under den här våren/sommaren. Det är som en helt annan häst att sitta på nu!
Jag ska köra på med honom i lagom takt fram till höstens tävlingar tar fart.
Det blev inget gaedingakeppni för mig som jag hade tänkt, jag jobbade den helgen som det var kval och kunde inte byta bort helgen, riktigt surt! Så vi ska nog mjukstarta lite med en öppen tävling och sedan köra på Dyggurs SM-kval. (Tyvärr så är det inte speciellt många kvaltävlingar under hösten)

Med Hektor går det bara framåt hela tiden, han lär sig saker oerhört fort! Jag jobbar just nu på med småsaker som att han ska bli mjuk åt båda hållen (han har lite problem med höger bog och vänster bakben) och att han ska kunna flytta in bakbenen under sig och gå åt sidan när jag sitter på honom. Jag försöker också rida ut honom mycket så han behåller viljan och känner att han kan och vill.
Hektor är en mycket envis kille som gärna vill ta varje chans att styra över mig, men när han väl är med på noterna så är han väldigt känslig och lyhörd. Jag har verkligen blivit fäst vid honom! Han påminner mycket om Raudur på något sätt, de har samma lekfulla temperament.
Jag ser fram emot att ta med Hektor till Ia så jag kan få lite tips på hur jag ska gå vidare med honom.
Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0