Utrustning

Ett par saker som jag gärna skulle vilja ha!

Ástund träns med nitar och Top Reiter stigbyglar! Men.. Man är ju inte gjord av pengar :(

 


Liten Raudur

Var han inte underbar som fölis? ^^

Bilderna är lånade från gäverstads hemsida.


Ovalbaneträning

Idag var jag iväg och tränade på ovalbana för Johanna.
Raudur har känts lite stel och "lam" sista tiden (vilket gångrades till tusen igår, som sagt..) och har inte varit så känslig för hjälperna som han brukar.
Jag fick börja jobba med att driva honom framåt och sedan fånga upp honom i trav och galopp, just för att aktivera honom. Jag fick dessutom jobba med att ta igenom vänstersidan både i trav och galopp och på slutet jobbade vi med att aktivera bakbenen i tölten. Allt gick kanon och jag hade en mycket mer nöjd och avslappnad häst på slutet.

Nu har startlistorna för SM kommit ut, jag kunde knappt andas innan jag såg att mitt namn var med (tänk om det hade blivit något fel och jag inte var anmäld liksom.. haha!)Min snutt på Eidfaxi i våras. Här ser man tydligt hur svårt han har med bakbenen i arbetstempot, men det jobbar vi på och han har faktiskt blivit starkare ;)

Att ett bett kan betyda så mycket..

Idag provade jag ett nytt bett på Raudur eftersom att jag inte tycker att man ska hålla på och rida runt på samma bett hela tiden. Det trycker på samma ställe i munnen hela tiden och kan slita på tänderna.

Jag testade ett tvådelat bomberbett - dels för att bomber är lite smalare i modellen och dels för att jag ville testa hur Raudur går på tvådelat, jag tänkte att det kan vara bra att även variera mellan rakt, tvådelat och tredelat.
Det gick rent utsagt käpprätt åt helvete! Raudur trivdes inte alls med tvådelat. Han gick emot varenda signal jag gav honom, tog upp huvudet istället för att ge efter och vila i bettet och han blev helt stum i kroppen.

Jag tänkte att jag kanske kunde få honom lite mjukare genom att bara rida med sätet och vara avslappnad i handen så bettet inte störde så mycket och red på en åtta för att få honom känslig för hjälperna och det hjälpte lite - han fick större steg men var fortfarande stum.

Det hela slutade med att jag bara fick sämre och sämre känsla i ridningen och fick sitta av och byta bett. Efter det så gick allt mycket bättre, snacka om att ett bett kan göra stor skillnad!


Kan ni känna igen honom?

Träning hos Ia

Igår var jag iväg till Ia och tränade. Jobbade mycket med tölten, att han skulle aktivera bakbenen (som vanligt). Allt gick galant och på slutet bjöd Raudur på en trav så stor att jag kände mig som en liten vante när jag satt på honom! Skumpade hit och dit och hade fullt upp med att inte störa honom xD

Ia tyckte att Raudur såg välskött ut, blank i pälsen och i fint hull. Han hade vuxit till sig och såg inte längre ut som en unghäst.
Sånt blir man glad av att höra, trots att jag har väldigt svårt för att ta till mig komplimanger :]

(bilden är tagen av Elinor Engelstoft, från Dyggur reg.)
Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0