Eldey!

Jag ska ju tävla Eldey i helgen och har därför ridit henne lite extra den här veckan (brukar annars rida henne ca 2ggr/vecka).
 
Jag har verkligen fäst mig vid den här knashästen! Hon är alltid så pigg och glad och försöker göra sitt bästa. Hon älskar att galoppera.. trots att hon knappt kan det! Hon är ju stel i bakbenen och i galoppen får hon inte med dom tillräckligt så det blir väldigt flackt och tillslut går hon över i pass. Men vi tränar på det!
Jag jobbar henne i trav på volt tills hon får med bakbenen och ryggen och sedan rider jag ut på fyrkanspåret, fattar galopp i kurvan och galopperar på långsidan. Därefter så saktar jag av och tar lugnt in henne på volt igen tills hon hittar traven. Det känns faktiskt som att hon har blivit lite starkare de här veckorna.
 
Nu har hon blivit så inne i galopp så när jag kommer in i en kurva innan långsidan så vill hon självmant fatta galopp, haha! Sedan så gör hon små galoppfattningar i traven lite då och då när det blir jobbigt, men just nu så ser jag det bara som positivt att hon rör sig mot galopp istället för pass :)
 
Vi får se hur det går på lördag, hon kan ju gå i ruskigt fin trav och hon håller tölten taktren mer och mer nu (för ett år sedan kunde hon inte ens gå i tölt utan att konstant vixla!), trots att den än så länge är väldigt energifattig. Skritten är inte så dum den heller utan det är just galoppen som behöver tränas ordentligt nu. Egentligen så ska hon ju bli allmänt mjukare i sina bakben, då kommer ju de andra gångarterna också förbättras ännu mer.
 
Idag kunde jag faktiskt rida på lite snabbare i tölten och bevara takten även då, det är riktiga framsteg! Det kan nog bli något av den här damen också :)
 
 

 
 
 En sak är säker.. Eldey kommer vara den fetaste hästen på tävlingsplatsen på fredag!
Hon var stor och klumpig som en kossa förut (vi har försökt banta ner henne) men när det gäller mat kan hon bli otroligt smidig!
 
När Hektor var föl så byggde vi en "specialbox" till honom i hagen med en mycket liten öppning så bara han skulle kunna komma igenom, där gav vi honom fri tillgång till hö.
Tror ni inte att Eldey tog sig igenom den där öppningen som var typ 1.5m hög?! När vi kom hem efter jobben/skolan så stod hon där som ett fån och kom inte på hur hon skulle ta sig tillbaka. Till maten går bra, men inte därifrån!
 
Förra vintern ställde vi hösilagebalarna på andra sidan foderbordet. Självklart så gick Eldey upp med alla fyra hovarna i foderbordet bara för att kunna stå lite närmare maten och försöka nå den (vilket hon inte gjorde).
 
För ett par veckor sedan så tyckte Eldey att vi var lite väl hårda med bantningen, då hittade hon ett ställe där en gren hade ramlat över staketet så det var lite lägre just där och på något sätt tog hon sig över så hon kunde nå hösilaget och gräset på andra sidan staketet.
 
Ja, det finns några historier och jag tycker att det är fantastiskt att en så klumpig häst kan bli så otroligt smidig när hon vill ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0