Kort rapport

Tävlingen i helgen gick.. ja.. inte så bra :/ I första klassen, som var fyrgång V1, lyckades jag fixa så vi blev diskade genom att rida mer än ett halvt varv innan jag började programmet. Dessutom så ville inte Raudur gå i ökad tölt och var väldigt travtaktig i samlad tölt. Jag kan trösta mig med att han kändes elastisk i bakbenen.
I andra klassen, som var tölt T1, så bestämde jag mig för att på bekostnad av formen lägga in mer drivning i det samlade tempot och få lite mer taktren tölt. Poängen drogs ner för hög form istället, men blev iallafall lite bättre. Ökade tölten var väl lite snabbare, men inte alls så snabb som den brukar vara.
 
Jag fick en enda 7a på hela dagen, den var för galoppen av en domare. En annan domare verkade inte gilla oss alls och gav oss 5.5 i slutpoäng i båda klasserna, jag kan ialafall trösta mig med att hon bara var en nationell domare och att de andra inte verkade hålla med henne.
 
Jag skulle ha fått 6.03 i fyrgången och kommit delad 5a om jag inte hade blivit diskad, 5.83 tror jag att jag fick i tölten. Med andra ord inte de bästa poängen, snarare ganska kassa. Jag skulle iallafall inte ha kvalat i fyrgången även om jag inte blev diskad ;)
 
Film kommer, tills vidare får ni nöja er med ett par bilder på min grymma hästskötare som jag hade med mig, hon höll koll på typ allt! En sån borde alla ha :)
Tack Emily för att du ville komma med och hjälpa till!
 


Fina Hektor <3

 
 

Långtur

Igår så hade jag en riktig kvalitetsdag med Raudur, borstade och pysslade länge med honom och stack därefter ut på en lite längre tur :) Solen sken och värmde och det var helt mjukt på grusvägen, underbart!
Jag red ganska kravlöst och jobbade i allt från lite mer samlade gångarter till ökad tölt, trav och galopp. Allt flöt bara på och jag kunde bara sitta och njuta på min underbara häst ^^
I slutet så kände jag verkligen hur genomarbetad han var, helt mjuk i kroppen och hade väldigt lätt för samling i tölten, det är precis så jag vill att det ska kännas varje gång!
 
Därefter så tog jag in Hektor. Han har gått riktigt bra sista tiden, men igår var han på hugget! Spände sig en del, men jag jobbade på i lång låg form så han skulle sänka sig nedåt. Jag har märkt att det är väldigt bra att jobba honom på volt, han blir mjuk och avslappnad. Till slut så kunde jag både trava och tölta utan problem och vi avslutade med galopp :)
 Något trött häst efter turen ;)
 
 

Miracle groom

Denna hittade jag på Lantmännen idag, en 5 i 1-flaska! Fråga mig inte vad alla dessa 5 saker är, men den ska iallafall vara både torrschampo, balsam och glansspray :)
Den blir nog super att ha med på tävlingarna, dvs om den funkar ;)


Töltfilm!

Här kommer det (äntligen?) en kort film på mig och Raudur :) Vi var iväg och tränade i ridhus häromdagen och mamma filmade lite. Det vi tränar på är att Raudur måste kunna gå skänkelvikning i alla gångarter, det är där vår låsning sitter. Han jobbar inte med (framförallt) vänster bak och det blir otrolig skillnad när han har lossnat.
 
Jag tror inte att han har några muskler där, det är motstånd, motstånd, motstånd i den rörelsen! Vi har inte heller kunnat träna på det nu i vinter då volten är igensnöad, så det var suveränt att åka iväg till ridhuset :)
 
På filmen har han lossnat lite och dessutom så flyttar vi åt det lätta hållet.
(Jag har jättesvårt för att se mig själv på film så var snälla! Nästa gång lovar jag att inte se ut som en luffare, eheh..)
 

Mot stallet!

Nu ska jag iväg till stallet och busa med mina killar, mysigt! Bästa Carre följer med också, allt blir så mycket roligare när man är två :)


Okej.. Ny ovana - lutar mig framåt som en tok! Måste bort bort bort!
 

Min tävlingsvår..

Stenholmen regional WR vår + töltfimi 12-13/4
V1, T1 och ev. Töltfimi
 
Dyggur Regional Vår WR 20/4
V1, T1
 
Eidfaxi SM kval, kvaltävling, WR 18/5
V1, T1
 
Nationell Strömsholm SM kval WR 31/5
V1, T1
 
Stenholmen regional WR sommar + töltfimi 14/6
V1, T1 och ev. Töltfimi
 
.. Så får vi hoppas att jag kvalar till SM i år också :) Jag är ju vuxen nu!


 Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0