Långtur

Igår så hade jag en riktig kvalitetsdag med Raudur, borstade och pysslade länge med honom och stack därefter ut på en lite längre tur :) Solen sken och värmde och det var helt mjukt på grusvägen, underbart!
Jag red ganska kravlöst och jobbade i allt från lite mer samlade gångarter till ökad tölt, trav och galopp. Allt flöt bara på och jag kunde bara sitta och njuta på min underbara häst ^^
I slutet så kände jag verkligen hur genomarbetad han var, helt mjuk i kroppen och hade väldigt lätt för samling i tölten, det är precis så jag vill att det ska kännas varje gång!
 
Därefter så tog jag in Hektor. Han har gått riktigt bra sista tiden, men igår var han på hugget! Spände sig en del, men jag jobbade på i lång låg form så han skulle sänka sig nedåt. Jag har märkt att det är väldigt bra att jobba honom på volt, han blir mjuk och avslappnad. Till slut så kunde jag både trava och tölta utan problem och vi avslutade med galopp :)
 Något trött häst efter turen ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: zuzanna

Fina bilder ! :)

2013-04-24 @ 13:48:04
URL: http://nattstad.se/isponnyn
Postat av: Johanna

Va hårt spänd nosgrimman ser ut att vara?

Svar: Det är den inte, jag får lätt in några fingrar mellan nosgrimma och nosrygg när jag har den som jag brukar. Vet inte om den kanske ser spänd ut pga att hans långa päls ligger över grimman? :)
Tove Lundegård

2013-05-21 @ 11:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0