Hektor-pektor!

Helt lyrisk över Hektor, han är så underbar! Kärlek till den hästen <3
 
Idag red jag fram och tillbaka på vägen för att visa mamma hur långt vi har kommit. Han tuffade på i ren tölt där jag kunde driva fram honom ordentligt, lite passtakt ibland men då flyttade jag honom bara så han lossnade i sidorna och hittade takten igen. Jag brukar göra så i tölten, låter honom gå i lågt tempo i början och ökar på en liten bit för att han ska lära sig att man kan ta i med kroppen och länga stegen. Får känslan av att det gör honom starkare och mer självsäker.
Formen var ganska hög idag, han ville gärna gå upp med huvudet. Men jag försöker bara sitta med mjuka händer och driva honom bakifrån så han får hitta formen själv sen.
 
Traven funkade också bra, han ville gärna vara lite hög i formen där också, men så länge jag har stadiga händer så söker han sig bitvis nedåt. Han fick även rulla över i galopp en gång och där kunde jag driva honom utan att han sprang iväg, så den blev riktigt rund och fin :)
 
Men det bästa av allt - jag kan runda honom runt min högerskänkel nu!! Det var i princip omöjligt för två veckor sen ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0