Mysdag i stallet

Man blir så glad av att vara ute när solen skiner, vårkänslorna bara flödar ^^
Tänkte egentligen ta ut båda hästarna på varsin skrittur, men när jag hämtade Raudur så hade han självklart tappat TVÅ skor! Jag förstår inte hur han lyckas.. Nu har han tappat ca 5 skor sedan jag satte igång honom, det känns lagom bra med tanke på att han behöver komma i form inför tävlingssäsongen..
 
Jag pysslade ändå om honom lite, borstade och kelade. Han är så mysig, min häst, njuter verkligen av uppmärksamhet :) Sedan att jag inte kan gå ifrån honom en minut utan att han börjar härja i stallgången är en annan femma :o
Jag jobbade iallafall lite för hand med ledarskapet, höll honom i grimskaftet och lät honom gå runt mig. Flytta både framtassarna och baktassarna och bööja sig! Det var jobbigt tyckte Raudur, han ville bara upp till stona och försökte om och om igen skjuta in bogen och spänna sig utåt. Några kastningar mot hagen och stegringar blev det också, han är inte direkt mesig när han sätter den sidan till ;)
Till slut så tuggade han iallafall och gick rundad runt mig, flyttade på de benen som jag bad honom att flytta. När jag skulle släppa honom i hagen sen så stod han och tittade på mig som om han inte fattade vad jag höll på med. Och när jag gick upp till foderbordet för att hämta nästa häst så följde han efter mig som en hund, oavsett om jag gick eller sprang så var han precis bakom mig :]
 
Hektor fick gå lite tuffare idag eftersom jag hade mer tid till honom än vad jag trodde att jag skulle ha. Det har verkligen hänt grejer med min lilla (kaxiga) bebis! Han kan både trava och tölta rent nu utan problem, framsteg!
 
Jag har börjat rida honom på fullcheekbett eftersom han inte har velat acceptera det vanliga bettet, han har skevat med käkarna och gått emot och jag har inte fått igenom det jag vill. Kan tillägga att vi har kollat tänderna på honom och jag har mestadels ridit med kroppen, men det är inte så lätt när han hela tiden vill lägga huvudet på sniskan och tugga frenetiskt. Det här bettet ligger stadigare i munnen och hindrar honom från att komma undan och nu har han blivit mycket stadigare. Så nästa steg är att börja jobba med formen :)

Jag red lite fram och tillbaka på vägen, böjde och ställde så att han skulle bli mjuk i sidorna. Man märker verkligen när han släpper i sin stela (högra) sida, helt plötsligt så blir allt jättejobbigt när han måste jobba rätt ;) Men han blir starkare och starkare :)
Hektor har inte så mycket aktion i sina gångarter, men däremot så har han väldigt luftiga rörelser. Han jobbar på bra med baken och det känns nästan som att sitta på en stor häst i traven :o Min prins <3
 
Jag är verkligen lycklig över mina två underbaringar, dom har ett väldigt starkt psyke båda två men när man väl kommer igenom det och dom lyssnar så är dom hur mysiga som helst! (Dom bästa hästarna ska ju ha "lite" humör, hehe..)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0