Uppdateringar!

Här var det dött, och det ber jag om ursäkt för! Fick en kick när till och med mamma påstod det så nu ska jag försöka komma igång med bloggandet igen :)
 
Som det är nu så har jag satt igång båda grabbarna igen efter vintervilan. Det är lite besvärligt just nu eftersom att det blir mörkt så tidigt, jag försöker att ta vara på tillfällena då det är ljust ute genom att rida ut lite längre då.
Dessutom så har det varit väldigt halt ute, speciellt på volten, inte ens fyra broddar har hjälp så jag har fått ta det väldigt lugnt de dagar som det är mörkt när jag kommer till stallet.
 
Raudur var helt hyper när jag satte igång honom strax innan jul, kunde knappt stå still och under första ridturen så reste han sig rätt upp med mig i sadeln! Jag ville att han skulle lyssna, men det ville inte han så det blev protest helt enkelt ;)
Han känns ändå väldigt fräsch efter vilan, pigg och allert och mjuk i bakbenen. Innan vilan så kändes han ganska trött i bakkärran och det knäppte om lederna på honom när han gick (han fick ju en ganska lång tävlingssäsong pga SM), så det är skönt att han är utvilad nu. Han behövde verkligen det :)
Jag beslutade mig dessutom för att raka honom, så han inte blir så svettig när jag rider honom :)
 
Något hyper häst eller? ;)
 
Hektor har varit som en liten prins sedan jag satte igång honom för någon vecka sedan. Jag startade igångsättningen med att rida ut med mamma och Eldey som sällskap och han lyssnade på mig som en liten ängel! Även han har mått bra av att få vila, man känner att han har hämtat nya krafter och tänkt över det jag har lärt honom.
 
 
Jag har även jobbat båda hästarna för hand en hel del. Haft träns eller grimma och låtit dom gå sidleds (skänkelvikning på fyrkantspår) och flyttat både framdel och bakdel på dom och det känns som att det har gett resultat, framförallt på Raudur som måste sätta in mer under sig.
 
I lördags red jag i snön nere på vallen och lät dom galoppera uppför en backe några gånger så dom fick ta i ordentligt, hur kul som helst ^^
 
Jag satte igång Raudur lite tidigare eftersom att jag skulle ha åkt på en tvådagars-kurs för Johanna. Men av olika anledningar (dels väglaget) så kom vi inte iväg! Lite tråkigt, men det kommer ju fler tillfällen :) 

Kommentarer
Postat av: Michaela

Sv: Vad kul!
Tjaa.. 700 för en tävling i öppen klass + 850 kr för boxkostnad! :)

2013-01-08 @ 15:05:38
URL: http://michaelabang.devote.se
Postat av: Linda

Oj oj krutnisse med andra ord, så himla fina kort du tagit!

2013-01-11 @ 23:16:11
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Fanny

Jättefina kort på en jätte söt häst!:)

2013-01-21 @ 18:15:30
URL: http://fannynordhss.blogg.se
Postat av: Lotta

Händer inte så mkt?

2013-01-21 @ 22:51:53
Postat av: Linda

Men hörru hur går det med hästarna :)??

2013-02-04 @ 21:38:48
URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0