Stolt!

Jag gjorde det! Förra veckan åkte jag iväg själv (med Lina som stöd, men det gills inte.. hehe) på träning! Innan har alltid mamma (eller någon annan) kört oss, jag har också testat köra bussen innan med mammas hjälp men det här var första gången som jag körde helt själv. :)
Jag lånade min morbrors hästbuss, lastade Raudur och körde iväg. Jag är riktigt stolt över att jag vågade ;)
 
Nu vet jag att jag klarar av det och behöver inte vara så beroende av att någon annan kör i fortsättningen :D Däremot så tror jag inte att jag skulle våga köra bil med släp..

Sleipnirs nationella

Här kommer en film från några helger sen då jag tävlade på Sleipnirs nationella. Den här tävlingen var helgen precis efter att jag hade satt igång Raudur efter hältan. Han var med andra ord full av energi och hade inte riktigt tid att lyssna på sin matte ;)
Vi ställde bara upp i fyrgång eftersom att jag inte ville pressa honom för hårt efter hältan.
Jag är nöjd med 6.23 trots ojämn samlad tölt, sen övergång till trav och fel galopp med relativt snabb korrigering :)
 
Jag har fått klippa bort bitar ur filmen där kameran tappade fokus/mamma filmade marken..

 
 

Inget SM för oss i år..

.. Men ska jag vara ärlig så är jag inte så besviken. Förut så hade jag verkligen stora förhoppningar till att komma till SM, för jag vet att Raudur har den kapaciten, men jag har tänkt igenom det här en extra gång nu och det kräver faktiskt mer än kapacitet för att utbilda en häst själv nästan från början och sedan första året som vuxen kvala till SM.
 
Det är nog som min mamma säger, jag har för höga krav på mig själv.
Kvalpoängen för vuxna till SM är 6.40(!) i både tölt och fyrgång. Det är inte låga poäng. Det vi har fått som max är 6.30 och det var tack vare den ökade tölten som belönades med 7.5 av alla domare. Dessutom så är arbetstempot i tölten inte säker än, vi pendlar mellan 5.5 och 6.0 där. Jag vet att kapaciteten finns för högre poäng där, men vi är helt enkelt inte där än.
 
Jag har märkt att det krävs så mycket mer av mig i ridningen nu när Raudur har blivit både flottare, men också starkare och tuffare. Jag måste hela tiden ha honom helt mellan mina hjälper; båda skänklarna och fram till handen. Det är en sak när vi är på banan hemma, där har det funkat helt nu sista veckan. Sedan så ska det ju funka ute på ovalbanan också, ett helt varv.
 
Som sagt, kapaciteten hos Raudur finns, men vi måste träna mer för att ta oss dit :)
 
Två rent utsagt usla bilder från sleipnirs nationella, printade från en film! Men kanske bättre än ingenting ;)
 
 
 
Sedan så har Raudur varit en riktig kaxmört sista veckorna, jag vet inte vad som har tagit åt honom! Han hingstar sig och töntar sig, haha! Knäppis..
 

Måste också tacka för alla fina kommentarer som jag får! Svarar inte på alla, men det betyder inte att jag inte blir glad varje gång jag ser dom :D

Kom o köp!!

Ska sälja min sadel, så är någon intresserad så är det bara att slänga iväg ett mail till: tlundegard@hotmail.se
 
Luc childeric -07.18.5" franskt mått, vilket motsvarar svenska 17.5". Mellan till vid bom (AO).
Prisidé: 22.000:-
 Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0