Skrittur

Tog en skrittur med Hektor idag. Han kändes bättre än sist och slappnade av riktigt fint bitvis. På vägen hem blev det däremot bråttom, det tyckte iallafall han ;) när jag försöker hindra honom från att springa så stressar han upp sig istället och spänner sig. Men genom böjning och flyttning så blev det iallafall bättre :)

 


Problem

Är det någon mer som har problem med att komma in på min blogg? Ibland funkar det för mig, ibland inte..


Jag ger upp.

Idag var Hektor värre än någonsin. Han kan åter igen inte trava, han känns spänd både i högerbogen och i vänster bak. När jag försökte få honom att böja sig så som jag ville så bara gapade han och la huvudet på sned. När jag försökte driva framåt så ignorerade han mina hjälper, när jag försökte lugna honom så spände han sig och när jag ville gå i en gångart snabbare än skritt så sprang han iväg från mig.
Han kändes bara spänd och ovillig i allt jag gjorde.

Jag är rädd att Hektor har ont någonstans, men vi har haft både kiropraktor, veterinär och tandläkare ute (han var allt i ett), som inte hittade något fel.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig sämst på att rida och som en fruktansvärd matte. Jag ger upp snart.


Fredag

Äntligen fredag! Iallafall äntligen för många, själv så jobbar jag hela helgen ;)
Jag ska alldeles strax sticka ut till Hektor, det får bli ett kort ridpass med fokus på att han ska lyssna på mig! Det går ju lite upp och ner med den där killen, han har ett väldigt starkt psyke och man måste hela tiden visa att det inte är han som bestämmer. Den här veckan har det gått upp och ner varje dag, från att ha gått helt super till att han har varit ett litet monster ;)
I helgen ska jag tömköra honom båda dagarna, det blir nog ett bra avslut på veckan :)

På måndag får Raudur äntligen skor igen! Man kan säga att jag har varit ganska låg över honom sista tiden. Han har tappat skor efter skor och jag hunnit komma igång efter att han har varit tvungen att vila igen! Sist så ställde jag honom en vecka pga att en annan häst i stallet hade hosta. Jag ville inte riskera att han skulle drabbas av samma sak och därför så ville jag inte anstränga honom. Första dagen efter vilan när jag skulle ta in honom och börja rida igen så hade han tappat 2(!) skor! Inte har det blivit bättre av att vår Hovslagare var sämst på att höra av sig. Jag skickade iväg ett argt sms och ja.. Vi har bytt Hovslagare nu ;) till en som har vana att sko islandshästar, det blir nog super med honom. :)

Så nu hoppas jag att jag kan komma igång med träningen igen och komma i hyfsad form inför tävlingarna i vår! Och jag hoppas att skorna sitter bättre hädanefter..
Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0