Promenader

Den här veckan ska jag bara ta minst 40 min promenader/dag med Raudur, passar på att själv få lite kondition ;)
Än så länge har jag tagit tre promenader, började med runkeeper efter första så jag har lite koll på hur långt jag har gått och hur lång tid det tog ;) tycker faktiskt att jag och raudur har varit riktigt duktiga!


Tips vid sår i munnen

Sår i munnen är, även om man kanske inte vill erkänna det, ganska vanligt hos många hästar. Att hästen har sår i munnen behöver dock inte betyda att ryttaren rider dåligt eller sitter och drar hästen i munnen.
 
Raudur fick ganska ofta sår i munnen förut, blåmärken i kinderna strax innanför mungiporna. När han var yngre (och ibland fortfarande) så var han ganska orolig i munnen, tuggade frenetiskt på bettet och ville inte ta stöd.
Det som hände var troligtvis att bettet åkte runt i munnen på honom och kinderna klämdes. Det har som tur är blivit bättre nu.
 
En av de vanligaste orsakerna till att hästar får sår i munnen är just att bettet sitter fel/ligger ostabilt i munnen.
Jag vet inte hur många av er läsare som regelbundet tittar in i era hästars munnar, men det kan vara värt att hålla koll.
 
Hur som helst så har jag blivit tipsad om att använda tandkräm för att förbättra/snabba på läkningsprocessen och det funkar faktiskt super! Såren läker snabbare :)
 
 

Hektor

Här kommer två bilder på lilla Hektor som Lina tog häromdagen :)
Han kortar fortfarande gärna upp sig, men det har iallafall blivit mycket bättre!


Sommaren är här!

 
.. Och Raudur vill vara med på ett hörn ;)
 

Kärlek

Kärleken som jag känner till den här hästen går inte att beskriva, han är så himla underbar! Han kommer nästan alltid och möter mig i hagen, trycker huvudet mot mig medan jag kliar honom bakom öronen.
 
När vi busar på volten och jag manar iväg honom så springer han runt och flashar med sina underbara rörelser för att sedan vända om, springa mot mig och tvärstanna framför mig. Tittar förväntansfullt på mig med den där busiga blicken och undrar vad vi nu ska hitta på.
 
Jag har nog aldrig tidigare träffat på en så positiv, livsglad och energisk häst, han är mitt allt <3
 

Fotodag

Idag var Linamed mig hela dagen i stallet och fotade. Det blev både en fotosession från marken och sedan så fotade hon mig när jag red Raudur och Hektor.
Fler bilder kommer så småningom ;)
 
 
 

prinsen

 Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0