En liten update!

Hej! Här ekar det tomt.. Jag är ledsen för det, men det har iallafall sina anledningar. 

Jag har börjat plugga i annan ort, tog mitt pick och pack och drog till Norrköping! Världens mysstad och gångavstånd till min favoritbana, himmelstalund ;)

Tyvärr så kunde inte hästarna följa med mig, trots att jag gärna hade velat det. De fick stanna hemma med mamma som kämpar på med Raudur. Hektor rids av en vän till oss som även rider Hektors mamma, Hulda.

Det funkar ganska bra så som det är nu, mamma jobbar mjukgörande med Raudur under vardagarna, jag kommer hem under helgerna och jobbar mer med fokus på samling och tölt. Raudur känns som en liten gummiboll!
Jag tror det är lätt att man glömmer den mjukgörande delen i ridningen på islandshästarna, jag har iallafall varit ganska dålig på det.. 

Jag red för en isländsk tränare, Rikky, för ett par veckor sen, engelsktalande! Jag som är så grym på att snacka engelska.. Tur att jag förstår språket iallafall ;)
Det var väldigt lärorikt. Jag jobbade Raudur i tölten, böjde halsen först åt höger och sen åt vänster för att mjukgöra. Vårt problem är att raudur gärna spänner sig i ganascherna, då var det här väldigt bra träning för att få honom att slappna av och söka sig mer framåt. Vi jobbade även med att han skulle vilja gå i mitt tempo och inte rusa iväg, när han sprang iväg så fick jag helt enkelt stoppa upp honom en gång och sedan ge honom eftergift. Så fort han började gå fortare så upprepade jag.

Så i tölten blev det alltså höger-vänster-stopp, höger-vänster-stopp ;) men det funkade! Jisses vad lösgjord han blev, till slut kunde jag tölta runt i lugnt, avslappnat tempo. Han bara tickade på! :) lycklig ryttare ^^

När han har lärt sig att det är bekvämt att gå såhär så börjar vi med mer samling. Det är först nu som Raudur känns mogen för det, steg ett var takten, steg två lösgjordheten och nu kommer samlingen. Det har tagit några år, men jag tror det är viktigt att man tar det lugnt med en häst som har så mycket rörelser, jag har hört alltför mycket om hästar som ridits sönder pga sin kapacitet. (Nu menar jag inte att jag är tillräckligt duktig för att kunna rida sönder en häst på det sättet).

Jag red en gång för en instruktör som bara ville tvinga ihop Raudur och få honom att gå med väldiga rörelser, det slutade med att Raudur tog till olaten att resa sig.. Det var två år sen och han var bara 7 år! Aldrig mer..

Hur som helst så verkade Rikky gilla Raudur. :)

Jag är förvånad (men glad) över att ni fortsätter gå in på min blogg! Ska försöka bli bli bättre på uppdateringarna i fortsättningen, även om de kanske inte kommer varje dag ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0