Nere på vallen

 
Här är en bildbomb från min sista vecka hemma. Jag red barbacka, ganska kravlöst nere på vallen och även om Raudur inte tog i så mycket bak så var han iallafall väldigt positiv med mycket energi och stora lyft fram.
Min underbara prins <3

Kort rapport..

.. Om hur det gick hos Albin! Det gick inte alls, för lille Hektor bestämde sig för att han inte var sugen på att gå in i transporten! Här har man tränat i veckor inför passträningen, så kommer man inte ens iväg! Jag var arg kan jag tala om.. Det sura var att Hektor inte ens var rädd för att gå in, han bara blankvägrade och körde med oss! Senare när mamma kom hem och vi var tre som kunde rama in honom (innan var vi bara två) så gick han tillslut på hur lugnt som helst, som att han aldrig hade gjort annat, hästf*n (så får man säga ibland).
Men jag tycker inte sämre om honom för det, jag vet ju hur han är så vi borde ha förberett det bättre ;)

Pass!Jag stack ut med Hektor en sväng igår (med sadel). Hade tänkt träna lite galopp men fick ett sug att prova på hans pass igen istället :)
Jag började ändå med att känna på galoppen för att se så den satt och han bjöd på en riktigt mjuk, lugn galopp. Tölt funkade också fint, den var bara lite passtaktig bitvis. 
 
Där jag la honom i pass var det lite uppförsbacke så han orkade inte riktigt och rollade bitvis, men han la sig ändå fint i flygande pass och sög bra framåt! Efteråt släppte tölten helt, som vanligt. Traven var också kanon och galoppen funkade återigen fint :)
 
Vilken häst han börjar bli! 
På tisdag blir det passträning för Albin af Klintberg, spännande men lite nervöst! :)

Var med i isbitarnas tävling!

tävling_isbitarna_playlovelearn

klicka här för att komma till tävlingen!

Lyckliga hästar

 
Efter att ha stått inne en hel dag ;)
 

Det går framåt

 
Planen idag var att bara rida Hektor och ta Raudur imorgon istället, men det blev ändå till att rida båda hästarna. Det var en så mysig kväll, helt ljummen och stillsam, så jag kände helt enkelt för att vara ute lite längre :)
 
Hektor har gått riktigt bra de sista två dagarna. Han har ju svårt för galoppen, men har fattat den sansat och fint. Om ca en vecka ska vi iväg och träna pass för tränare, de ni ;)
 
Raudur gick också fint idag. Igår var han väldigt på hugget och spände sig gärna, tittade på allt och körde lite med mig, därför så valde jag att jobba lösgörande idag, böja och flytta i tölten och få en låg form där han jobbade med ryggen. Det gick helt okej och blev bättre mot slutet.
 
Det är riktigt kul, jag har verkligen kunnat börja samla Raudur i tölten nu! Vi tar bara några steg, men jag ökar drivningen och han lyfter fram, mäktig känsla! Han är även helt ren i tölten nu och bär sig fint i en bra form, jag kan även tölta runt på lösa tyglar, T2 nästa? ;)
 Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0