En liten lista

1. En bild på favorithästen
 
Även om Raudur är den som är min så kan jag inte säga vem jag tycker bäst om :]
 
2. Det här behöver jag träna mer på:
Stilla händer och titta rakt fram. Dessutom så skulle jag behöva träna på de engelska skolorna som jag är totalt värdelös på!

3. Favoritbilder jag tagit, oj sällan jag som står bakom kameran:
 
Bilden ovan tycker jag om, favorithästarna står med glimten i ögonen och tittar på något :)
 
Den här bilden gillar jag också. Fartfylld och vacker :)
 
 Och så den här på gamla vaka med vaken blick och vind i manen, hon är så fin <3
 
Men.. Mina två absoluta favoritbilder är de här:
 
Min brorsdotter Ellen står och klappar på Vaka, som alltid är så försiktig med
var hon sätter ner fötterna när Ellen är i närheten ^^
 
 Och så den här på Ellen när hon sitter på Eldey!
 

4. En låt som påminner om en häst du älskar:
Jag har ingen speciell låt som påminner mig om Raudur eller Hektor, däremot så tänker jag alltid på min gamla häst Vidar när jag hör "tetris-låten" då det är en av låtarna som var med i den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=Gut4qwfTlVc ;)
 
5. Hoppning eller dressyr?:
Dressyr alla gånger! Hoppning kan vara roligt ibland men är inget jag skulle kunna hålla på med.

6. Någon jag träffar vardagligen:
I nuläget finns det nog ingen som jag träffar varje dag, men vardagligen är det väl mina klasskompisar här i Norrköping. På helgerna träffar jag min pojkvän.
 
7. Hur mina vänner beskriver mig:
Haha oj, jag vet inte! Glad, sprallig, virrhöna och målmedveten kanske ;) Och så lite blyg!

8. Mitt mål med ridning:
Just nu är det att fortsätta utvecklas både själv och tillsammans med mina hästar. Trots att jag inte tävlar just nu så kämpar jag mot att bli bättre. Känslan när man tar sig ett steg framåt är så fantastisk!

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?:
Någon superhjälte kanske!

10. 5 saker du inte visste om mig:
 
När jag var 6 år så fick jag min första egna häst, Salstas Silver Ghost "spöket". Han godkändes till A-klass med 42p och jag och mamma ägnade ett antal år till att åka runt på utställningar. 
 
När jag var liten (kommer inte ens ihåg hur liten! Men kanske runt 8?) så ramlade jag av en häst och blev rädd för att rida. Tack vare min mamma så sitter jag på hästryggen igen och har kommit över min rädsla.
 
Jag är väldigt tidsoptimistisk, kommer alltid prick eller efter bestämd tid.
 
Jag har väldigt lätt för att snöa in mig på saker och när jag väl har gjort det så vill jag ta reda på allt om det. Förra vintern lärde jag mig att sticka, nu tecknar jag med promarkers.
På samma sätt som jag snöar in mig på saker så snöar jag in mig på djur, jag älskar djur och skulle gärna ha allt man kan ha om det gick ;) Nu har jag två akvarium igång med div olika fiskar, har även börjat läsa på om grodor och sköldpaddor och skulle gärna skaffa en råtta om jag hade haft tid.
 
Jag hatar karuseller och kan tack vare det inte gå på nöjesfält. Jag mår illa och förstår inte vitsen med att utsätta sig själv för det :o Dessutom så är jag höjdrädd så det går inte ihop sig..
 
11. 5 saker du inte visste om hästarna: 
 
Raudurs båda föräldrar är 5-gångare och har tävlat i både femgång och pass i landslaget, ändå så är Raudur en klockren fyrgångare. 

Hektor, ja.. Han är ganska speciell i psyket. Tuff men ändå ganska osäker på sig själv, han har nog fått det från sin mamma. Man måste ha en fast hand och vara tydlig mot honom. Dock så tycker jag inte sämre om honom för det, snarare tvärtom <3

Eldey är ett riktigt matvrak, finns det minsta lilla möjlighet till att få tag i mat så får hon det! 
Bild från ett par vintrar sen då Eldey klättrade upp i foderbordet för att få tag i mat!
 
32-åriga Vaka vann sin avelsklass på landsmót som 4-åring!
 
Raudur älskar att busa och har en livsglädje som få! Han sprider den glädjen till mig och jag är nästan alltid glad när jag har ridit honom.

12. Min favoritgren: 
Jag har ju bara tävlat fyrgång och tölt (förutom lätt femgång för ett antal år sedan), så kan inte säga så mycket annat. Av dessa två så gillar jag V1 bäst. Man rider själv på banan, får välja gångartsföljd och variera gångarterna.

13. Min högsta dröm: 
Komma till final med Raudur på SM och köpa ett riktigt fint sto som jag kan avla på.
 
14. En bild som gör dig lycklig
Inte någon ny bild, men det var vårat första (och hittills enda) SM ihop
 
15. En bild jag aldrig publicerat förut:
 
Lilla Hektor, 3 år gammal

Wow!

Jag måste bara säga.. Wow vilken häst jag har!
Red ut med två andra igår och han var helt fantastisk! Jag behövde bara samla honom, lägga in en massa energi och så gick han som aldrig förr. Lätt i munnen, bakbenen in under sig, höll rätt tempo och var helt lösgjord med benen flaxande framför sig, vilken känsla!! Traven var också helt fantastisk, jag kunde knappt rida lätt för att han hade så stort steg.
Ridturen slutade dock inte så roligt, vi körde ökad tölt och han trampade av sig en sko, men men.. Det är inte första gången det händer, sist var också en sån dag då han gick helt perfekt.
Hektor har också trampat av sig en sko, så idag blir det inte till att rida :(
 
Ganska gammal bild, men ändå en favorit :)
Foto: Elinor Engelstoft

Lycklig häst

 
 
Raudur är verkligen full av energi, jag har aldrig tidigare ridit eller träffat en häst som är så pigg och glad som han är. Ska han fungera som bäst så måste han ridas minst fem dagar i veckan, annars blir han lätt ofokuserad och springer mest i balanstrav utan att jobba.
Raudurs energi är nog det jag har haft svårast med att kontrollera, men jag lär mig mer och mer och har sista tiden kunnat forma den till något positivt och kraftfullt istället för att han bara blir spänd och gör lite som han vill. 
Jag anser att det är viktigt att hästen ska ha energi och humör (även det har Raudur) för att man ska få det lilla extra när man rider och jag är glad att jag börjar komma på hur jag ska göra för att få Raudur att göra som jag vill trots att han är glad och tossig :) (sedan så är det såklart en helt annan sak på banan, det får vi jobba med!).
 
Hur som helst så har Raudur kommit på en sak, den busen. Jag brukar släppa honom i en av våra sommarhagar när jag har ridit för att han ska få rulla sig på sin favoritplats. När han är klar så tar han ett varv runt hagen i balanstrav (trött efter ridturen? nej nej..) för att sedan fräsa i full galopp mot mig som står vid den öppna grinden. Han har insett att jag flyttar på mig när han springer mot mig i den farten (då menar jag så fort som han kan med halsen rakt fram) och han kan fortsätta upp till vinterhagen där det finns hö. 
Och jag kan inte annat än skratta åt honom, han ser så rolig ut! :D
Sedan när jag kommer upp efter honom så kommer han till mig :]
 
 
Min alldeles egna drömhäst <3
I lördags red vi en sväng på volten. I början var han stel, men ren i takten, efter lite mjukgörande blev han mjukare men travtaktig. Då gäller det att jag aktiverar bakbenen på honom och inte glömmer att driva, i slutet var han helt underbar! Lösgjord och töltade på i fin takt i alldeles perfekt tempo ^^
Däremot så måste vi jobba mer med att han ska bli jämnare i båda bakbenen, när han blir mjuk så tenderar han till rollningar i höger varv och det beror på att han inte tar i lika mycket med vänster bakben. Hela han har blivit jämnare den sista månaden men det är ändå något som vi hela tiden måste jobba med för att han ska hitta styrkan.
 
P.s. kan det inte bli lite mysigare väder snart? Snön var definitivt bättre än regn och rusk!Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0