Lycklig häst

 
 
Raudur är verkligen full av energi, jag har aldrig tidigare ridit eller träffat en häst som är så pigg och glad som han är. Ska han fungera som bäst så måste han ridas minst fem dagar i veckan, annars blir han lätt ofokuserad och springer mest i balanstrav utan att jobba.
Raudurs energi är nog det jag har haft svårast med att kontrollera, men jag lär mig mer och mer och har sista tiden kunnat forma den till något positivt och kraftfullt istället för att han bara blir spänd och gör lite som han vill. 
Jag anser att det är viktigt att hästen ska ha energi och humör (även det har Raudur) för att man ska få det lilla extra när man rider och jag är glad att jag börjar komma på hur jag ska göra för att få Raudur att göra som jag vill trots att han är glad och tossig :) (sedan så är det såklart en helt annan sak på banan, det får vi jobba med!).
 
Hur som helst så har Raudur kommit på en sak, den busen. Jag brukar släppa honom i en av våra sommarhagar när jag har ridit för att han ska få rulla sig på sin favoritplats. När han är klar så tar han ett varv runt hagen i balanstrav (trött efter ridturen? nej nej..) för att sedan fräsa i full galopp mot mig som står vid den öppna grinden. Han har insett att jag flyttar på mig när han springer mot mig i den farten (då menar jag så fort som han kan med halsen rakt fram) och han kan fortsätta upp till vinterhagen där det finns hö. 
Och jag kan inte annat än skratta åt honom, han ser så rolig ut! :D
Sedan när jag kommer upp efter honom så kommer han till mig :]
 
 
Min alldeles egna drömhäst <3
I lördags red vi en sväng på volten. I början var han stel, men ren i takten, efter lite mjukgörande blev han mjukare men travtaktig. Då gäller det att jag aktiverar bakbenen på honom och inte glömmer att driva, i slutet var han helt underbar! Lösgjord och töltade på i fin takt i alldeles perfekt tempo ^^
Däremot så måste vi jobba mer med att han ska bli jämnare i båda bakbenen, när han blir mjuk så tenderar han till rollningar i höger varv och det beror på att han inte tar i lika mycket med vänster bakben. Hela han har blivit jämnare den sista månaden men det är ändå något som vi hela tiden måste jobba med för att han ska hitta styrkan.
 
P.s. kan det inte bli lite mysigare väder snart? Snön var definitivt bättre än regn och rusk!

Kommentarer
Postat av: The Iceladichorse - Caroline

Hejsan! Jag har precis startat en islandshäst blogg som handlar om min häst Röskva. Det skulle vara jätte roligt om du ville gå in och kanske lämna en kommentar vad du tycker om bloggen.

Kram :)

2014-02-14 @ 21:47:07
URL: http://theicelandichorse.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0