Halsring för första gången!

Underbara, underbara häst! Jag är helt salig av lycka över att ha Raudur, finns det någon finare häst? Inte i min värld <3
Jag bestämde mig för att inte kräva så mycket av honom idag utan bara ha roligt då jag inte har varit hemma på ett par veckor och han inte heller har gått speciellt mycket.
Jag började med att busa med honom på volten. Jag sprang före, han sprang efter, jag tvärvände och sprang åt andra hållet lite snabbare, han efter i galopp och några glädjesprång! Det bara lyste lycka i hans ögon och det känns verkligen roligt att han väljer att leka med mig trots att han knappt springer alls i hagen. Så fort jag stannade så kom han springandes mot mig med bus i blicken ^^
Därefter så tränade vi lite spansk skritt och han tog faktiskt ett par steg framåt, aldrig hänt tidigare. Så framsteg där! Mycket beröm och lite godis :)
 
Efter det så hoppade jag upp på hans rygg, barbacka med endast halsring. Han har aldrig blivit riden med halsring tidigare (och jag har aldrig heller ridit en häst med enbart halsring tidigare), men ändå så lyssnade han jättefint på både framåtbjudning och avsaktning, han svängde dit jag ville och jag kunde rida i både skritt, trav och galopp, och jisses vad lycklig han verkade, han frustade och frustade och när jag satt av så verkligen lyste ögonen på honom! Det här kommer vi göra fler gånger, jag tror verkligen att det är bra både för vänskapen och för utbildningen.
Sist så töltade jag lite och han gick mjukt i min takt och lyssnade verkligen på signalerna, så det gav ju resultat att bara rida med halsring ;)
 
Ni får som vanligt ignorera att min häst är otroligt fotogenisk ;) Det låter som en bortförklaring till att jag inte kan fota, men jag brukar faktiskt få till det med andra hästar, hahah!
 


Kommentarer
Postat av: angelica

provade också halsring förra våren en gång och förra veckan, kul känsla ! :)
Har inte egen häst är medryttare :)
Snubblade in här när jag googlade på Hervar frá Saudarkróki som är hans farfar :)

2014-04-22 @ 20:50:37
URL: http://angelicato.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0