Boots


Jag vet att jag har skrivit om boots tidigare, men jag tänker inte riktigt på samma sätt längre och dessutom så tycker jag att mina tankar är ganska aktuella just nu. 

Jag har läst både på forum och på fb-sidor inlägg där personer har planerat att ge sig ut på tävlingsbanan för första gången och undrar vilka boots de ska välja och jag tänker direkt - varför vill ni ha boots?

Jag använder väldigt sällan boots, ingen av mina hästar har behov av det. Raudur blir väldigt travtaktig av boots (provade på skoj) och Hektor har jag aldrig ens provat att rida med boots på.

Jag tycker att man ska ha en bra anledning till att använda boots innan man provar, för trots allt så är det väl ändå bättre att rida hästen rätt utan hjälpmedel? 

Jag förstår att man kanske vill ha boots om man har en passtaktig häst som blir stabilare av det, men boots är inget som man ska slänga på hästen bara för sakens skull.

Sedan så visst, man kan slänga på ett par boots på tävling för att hästen ska lyfta mer på fötterna, men med samling så kommer även det utan hjälp :)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag håller med dig, man ska absolut inte använda boots bara för att, och sträva efter att inte behöva några. Tyvärr behöver Rósa boots i töltträningen just för att hon är en liten grisepassråtta, men jag hoppas ju att hon ska bli så pass stabil att hon inte behöver dem i framtiden.

SV: Intressant! Jag är mest inne på att testa en gjord av typen som G-boots och Top Reiter marknadsför, men vill inte ha någon resår alls för Rósa trivs inte med det så jag vet inte riktigt var jag ska leta efter en sådan, mest troligt finns ingen :/

2014-05-17 @ 18:27:23
URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0