Eftergift

SM 2012 - Raudur har nog aldrig varit i finare form!
 
 
Något som jag måste träna på i sommar är att Raudur ska gå på tygeln på riktigt. Det är verkligen vår stora svårighet, att han ska jobba bakifrån och fram. Han har blivit väldigt mycket bättre och jämnare i formen, jag kommer ihåg för bara ett år sedan när han hela tiden for upp och ner med huvudet och gärna bildade underhals. Efter många varv på ovalbanan hos Johanna där jag lärde mig att bli mer balanserad som ryttare och hålla händerna mer stabilt så har det nästan försvunnit (när jag tränar, tävling är en helt annan sak! Då brukar jag glömma bort hur man rider).
Bakbenen och eftergiften har ju också blivit mycket bättre än tidigare och Raudur börjar kunna gå rent i samlad tölt igen efter en period med travtakt. Ett tag var det nästan pinsamt, jag hade en häst på SM-nivå som helt plötsligt inte kunde gå rent! Innan så var det problem med att han var låst i bogarna och styvade sig, men plötsligt så släppte spänningen och han blev istället travtaktig.
 
Hur som helst så måste Raudur bli mer rörlig i sina bakben. Han är flashig fram och tar in mycket poäng genom sin ökade tölt där han mer kastar fram bakbenen och har väldiga frambensrörelser, men i de andra gångarterna så fjuttar han och vi har tappat många poäng på det. Även om han kommer upp väldigt mycket i gångarterna så tar bakbenen honom inte framåt och jag tror att det är det som saknas och hindrar oss från att komma upp på den riktigt höga nivån.
Jag måste bli bättre och starkare som ryttare, behålla drivningen och bli stadigare i händerna. Jag kommer även att jobba Raudur med stärkande övningar som klättring i backar och mycket markarbete över bommar i sommar.
 
Mycket babbel, men jag känner verkligen att det är dags att ta tag i det här ordentligt nu :)
 
En häst med Raudurs framben och Hektors bakben skulle vara oslagbar, nu får jag istället jobba med bådas svagheter ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag heter Tove och är 22 år.

Den här bloggen handlar om hästen i mitt liv:
Raudur från Gårdeby.

Här kommer jag skriva om vår träning mot högre mål på tävlingsbanan, men även om vår väg mot en starkare vänskap och kontakt.
RSS 2.0