Raudur från Gårdeby

Född 2004
 
Mor: Móra från Gäverstad - 2:a klass bedömning ext. 7.63, rid. 8.04 (trots att hon bara har 6 för pass) tot. 7.87.
Far: Frami från Häringe - 1:a klass bedömning ext. 8.09 rid. 8.78(!) tot. 8.51 samt 1:a klass för avkommor.
 
Bästa poäng: 6.23 i både V1 och T1
Största merit: 7:a på SM i V1u 2012
 
 
Så började det..
Det var nog ren tur att jag hittade Raudur för tre år sedan (juni 2009), han är trots allt min lilla drömhäst.
Jag hade ganska nyligen fått ta bort min gamla häst, Vidar, och hade faktiskt ingen aning om ifall jag skulle fortsätta med hästar eller lägga av. Hästar var mitt liv, men det kanske var dags för livet att ta en ny vändning?
En sak var iallafall säker, skulle jag skaffa en ny häst så skulle det vara ett sto och inte en fux, som jag tycker är så alldagligt.
Jag följde med mamma till Gårdeby stuteri eftersom att mammas sto var på träning där och då hade de två hästar till salu som jag kunde få prova; Eydis och Raudur.
Redan i stallgången hade jag bestämt mig för att om jag köper någon så blir det Eydis, hon var sockersöt med världens man och supersöta ögon, medan Raudur mest såg ut som en alldaglig liten tjock ponny. Det var Eydis jag började rida också när jag och Charlotta stack ut med hästarna, men ska jag vara ärlig så kommer jag knappt ihåg hur hon kändes. Jag hade all fokus på hästen bredvid mig som med bland de största stegen jag har sett bara dansade fram trots att bara han var 5 år! Jag blev faktiskt kär utan att ens ha suttit på honom :)
Jag kan inte direkt påstå att det gick som en dans på rosor för mig när det var min tur att sitta upp, jag hade aldrig suttit på en ren fyrgångare tidigare och samling i tölt var jag dålig på. Det resulterade i att Raudur gick i någon blandning mellan trav, tölt och travtaktig tölt, men har faktiskt aldrig kännt mig så lycklig över att sitta på en häst som jag gjorde på Raudur, han var så otroligt positiv och lekfull och vi matchade helt enkelt.
 
Efter det har vi kämpat oss framåt. Det har faktiskt inte varit helt lätt men jag har lärt mig oerhört mycket på vår väg framåt. I början fick vi poäng runt 5.0 på tävlingarna men vi har jobbat oss uppåt och sommaren -12 kom vi 7:a i vår klass på SM med poängen 6.13!
 
Inte nog med att Raudur är en fantastisk tävlingshäst, han är en otrolig vän också. Han är lättlärd, lekfull och påhittig och älskar att busa runt.
 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback